algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
17°

El batle pretén eliminar el Sant Joan Baptista i el xot de l'escut del poble

L'oposició diu que Perelló no podrà fer-ho sense el consens del ple

Dins el poble de Muro s'ha aixecat tot un rebombori des que han sentit dir que el batle, Jaume Perelló, té previst canviar l'escut de la localitat. I així és. Perelló vol llevar de l'escut el Sant Joan Bautista i el me. Però, l'oposició no hi està d'acord.

La justificació que dóna Perelló per convèncer la resta d'agrupacions amb representació municipal no és altre que «hi ha massa versions de l'escut circulant pel poble». De fet, ahir, explicà que «Sant Joan prové de l'època franquista, perquè va ser a partir dels anys cinquanta quan es va començar a emprar aquesta figura a l'escut».

Les més de vint versions de l'escut de Muro que es poden veure dins l'església de Sant Joan Baptista són l'argumentació que més retreu Perelló per reforçar la proposta de suprimir tant el Sant com el me del símbol de la localitat.

La proposta és molt comentada entre els veïns de Muro i, fins i tot, n'hi ha que es pensen que darrere el propòsit del batle, se n'amaga un altre: suprimir del calendari la festa de Sant Joan Baptista. I aquí, cal recordar, que a Muro aquest sant també és el patró del poble. A tot això Perelló somriu i després ho desmenteix.

Des de l'oposició, els grups polítics ja coneixen la proposta. «Es va tractar en una comissió», afirmen. Alguns van més enllà, com ara Nofre Plomer, del PP, que a més de retreure al batle que «en tot vol ficar cullerada» comentà que «les dones de la neteja ja porten un escut nou. No només s'ha atrevit a llevar Sant Joan i el me, també ha posat una corona reial a l'escut. Aquest és un armador», sentencià.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris