algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

El PP es converteix en la principal força opositora a les DOT del Govern

Verger confia obtenir finalment el màxim consens entre els conservadors

Més d'un diputat i d'un batle conservador s'ha posat les mans al cap en conèixer les mesures «hiperproteccionistes» que el Govern del seu color polític vol incloure a les Directrius d'Ordenació Territorial (DOT) que està a punt d'aprovar.

De moment, ha estat des del sector canyellista des d'on ja s'ha posat el crit en el cel davant d'unes DOT que «ni el PSM faria» "en paraules de l'expresident Cañellas" i algun diputat recorda que aquest tipus de mesures no estaven incloses en el programa electoral que donà la majoria absoluta al PP, amb Cañellas com a cap de llista.

En aquest sentit, es recrimina que Matas no esperi a accedir a la presidència com a número u de les llistes i amb un programa que sí tengui aquest component tan mediambiental. I és que hi ha diputats com Pilar Ferrer i Bascuñana que insisteixen en el fet que el PP es deu als seus votants, i als seus electors no els fa especial il·lusió mesures que poden limitar de manera tan contundent el creixement urbanístic.

Mentre que el conseller de Medi Ambient, Miquel Ramis, i el president del PP a Mallorca, Jaume Font, insisteixen a assegurar que les DOT compten amb el suport majoritari del partit i que la discussió és lògica i positiva en una formació tan gran, el president del Parlament, Joan Huguet, es limita a reconèixer les «reticències» que el projecte legislatiu de les DOT provoca entre els populars, sense entrar en més detalls.

En aquest context pot ser clau la posició de Joan Verger, president del PP balear. Verger ahir no es posicionà, reconegué que es tema discutible i d'una importància que requereix el màxim consens. Amb aquest objectiu s'intentarà pactar aquests dies les DOT finals, «potser amb alguna modificació». Quin haurà de ser l'abast d'aquestes concessions és una altra qüestió, que permetrà mesurar el pes de cada família.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris