algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
15°

Les segregacions de finques rústiques queden suspeses durant un any

Mentrestant, l'Ajuntament redactarà una normativa per regular les parcel·lacions

Qualsevol particular que vulgui segregar una finca ubicada en sòl rústic dins del municipi d'Alaró haurà d'esperar, pel cap baix, un any, després que el darrer ple del consistori hagi acordat la imposició d'una moratòria de parcel·lacions a foravila.

Mentre duri la suspensió de llicències, l'Ajuntament redactarà una normativa específica per regular les segregacions. Tot i que encara no s'ha fixat cap criteri, es pensa posar traves a l'especulació amb finalitats urbanístiques i en cap cas no es castigaran les divisions per motius d'herència.

Els vots del PSOE i del PSM bastaren per aprovar la proposta plantejada pels nacionalistes mitjançant la qual es pretén frenar la febre de parcel·lacions que han patit durant els darrers sis mesos les grans possessions del municipi. En aquest període, s'ha demanat la segregació de quasi tres milions de metres quadrats.

El grup del PP s'hi va abstenir manifestant que la regulació de les segregacions no era un assumpte de competència municipal i que l'Ajuntament se saltava la llei aplicant una moratòria. Malgrat això, el regidor Tomeu Comas «reconegué la necessitat de frenar el creixement urbanístic i indicà que el Govern balear ja ha fet una llei en aquest sentit. El PSM recordà que la Llei del sòl rústic diu que la Sala és l'encarregada d'autoritzar les parcel·lacions. La moratòria ja vigent no afecta les zones del municipi amb ús agrícola ramader intensiu que ja es troben dividides en parcel·les molt petites.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris