algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
18°

Les Illes rebran carreteres per tongades

Els governs central i balear agilitaran l'execució de projectes adjudicant-los per grups

El conveni de carreteres comença a caminar. Amb el nou any, estan sortint a concurs els primers projectes. De fet, un d'ells, la ronda nord de Ciutadella, s'avançà al 1999 i fou publicat al Butlletí Oficial de l'Estat el 31 de desembre de l'any passat. Durant el present mes de gener, sortiran a concurs la circumval·lació de Santa Eulàlia i, en un mateix paquet, la duplicació de la calçada Palma-Son Ferriol i les rondes de Vilafranca i Capdepera, totes a la carretera Palma-Cala Rajada.

Aquesta serà precisament una de les característiques de l'execució del conveni de carreteres. Aprofitar els projectes que presenten semblances i similituds tècniques o proximitats i línies de coherència geogràfica per adjudicar-los d'una sola tongada. D'aquesta manera es redueix la burocràcia d'anar tramitant projecte per projecte, sobretot davant Madrid. Les tres actuacions a la carretera de Cala Rajada en són el primer exemple.

El responsable tècnic de l'execució del conveni de carreteres, Gabriel Le-Senne, ha explicat a Diari de Balears que «aquests tres projectes s'han inclòs en un mateix paquet perquè així és més simple i senzill aconseguir el vistiplau del Ministeri de Foment, que participa en el finançament i adjudica les obres. El punt comú és que afecten la mateixa carretera, la C-715 (Palma-Cala Rajada), encara que llunyans entre ells. Però, d'aquesta manera, guanyam temps si els adjudicam a un sol contractiste».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris