algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
13°

L'escriptor Miquel Àngel Riera tindrà un reglament a mida per ser fill il·lustre

L'Ajuntament va aprovar en ple les normes per a la concessió d'honors i distincions

L'escriptor Miquel Àngel Riera serà el primer manacorí que rebrà el nomenament de fill il·lustre d'acord amb el nou reglament que va aprovar el ple de la corporació de Manacor a la sessió celebrada dilluns a vespre.

Fa uns anys, el grup municipal socialista de l'Ajuntament de Manacor va proposar el nomenament però aquest no es pogué executar perquè no existia cap reglament clarament definit.

Tots els grups de la Corporació varen estar d'acord a aprovar la normativa on s'estipula que la major distinció que es pot atorgar a la ciutat és la de fill il·lustre que es reserva només als que han nascut al municipi.

El Reglament de concessió d'honors i distincions preveu que l'Ajuntament podrà atorgar quatre modalitats: fills illustres, predilectes, adoptius i medalla de la ciutat de Manacor.

Per a la proclamació de fill o filla il·lustre s'haurà de tramitar l'expedient corresponent on s'haurà d'acreditar que la persona proposada, a més d'haver nascut al municipi de Manacor, ha desenvolupat, en qualsevol aspecte de l'activitat humana, una tasca exemplar i poc comuna; o bé realitzat una tasca de les mateixes característiques per Manacor o al servei de la ciutat, en qualsevol aspecte de la vida ciutadana.

Escaurà la proclamació de fill predilecte quan s'estimi que els mèrits concrets per la persona proposada, sent similars als que s'han anunciat al capítol sobre fills il·lustres però que no són suficients per tal proclamació.

Per a la declaració de fill adoptiu la persona proposada, sense ser natural del municipi de Manacor ha d'haver realitzat una tasca exemplar i poc comuna en qualsevol aspecte de l'activitat humana i residit al municipi de Manacor el temps suficient per ser considerat ciutadà manacorí de fet. També ho podran ser aquells que no sent naturals ni residents de Manacor hagin realitzat una tasca a favor del municipi.

La medalla de la ciutat de Manacor, que serà d'or, podrà ser concedida, de manera individual o col·lectiva. La seva concessió s'efectuarà per premiar una acció o un acte realitzats per qualsevol persona natural o jurídica que redundi en benefici del municipi o que tengui una especial ressonància i mèrit fora del mateix. Entre els noms que sonen per rebre aquest guardó es perfila el del mestre i músic Rafel Nadal.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris