cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
22°

Els hotelers decidiran avui si donen suport a la llei turística del Govern

L'assemblea es preveu polèmica després de les darreres discrepàncies en el sector

Els hotelers de les Balears decidiran avui en assemblea si donen suport a la nova llei turística del Govern balear. La polèmica està servida.

I és que la reunió de la Federació Hotelera, que acull 17 associacions, es preveu «calenta» després de les darreres declaracions dels representants de diferents zones turístiques que mostraven un absolut rebuig a l'articulat de la llei.

Alguns dels presidents d'associacions hoteleres representatives, com ara Palma, Santa Ponça o Portocristo,fa uns dies titllaren el text d'«intervencionista, incongruent i no consensuat», mentre que altres, com Gonzalo Miragall, d'Eivissa, o Tomàs Pons, de Palmanova-Magaluf, manifestaren el seu inicial suport a les propostes de l'Executiu balear.

Pel que fa a la Conselleria de Turisme, les declaracions de segons quins hotelers han causat una barreja de sorpresa i indignació. Des de la màxima institució del turisme balear, no s'entén que es parli de llei poc consensuada quan «durant tot el procés d'elaboració de la llei no s'ha deixat de consultar i d'enviar els corresponents esborranys per a la seva supervisió. Per altra banda, és increïble que es parli d'inconstitucionalitat de la llei pel fet de no deixar construir hotels de menys de 4 i 5 estrelles, quan tothom sap que aquesta mesura es preveu des dels temps del conseller Cladera i s'ajusta perfectament a les lleis en vigor», manifestaren fonts de l'esmentada Conselleria.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris