algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

La demanda dels cursos de català del Govern ha augmentat un 25%

La Junta Avaluadora ha expedit 7.854 títols oficials en els darrers cinc anys

Més enllà del debat social i polític encetat en els darrers anys a tots els nivells, és més que evident que el català resulta cada vegada més necessari per assolir una total integració, entre d'altres, en el món laboral. I aquest és el principal motiu del progresiu increment en el nombre d'inscripcions que cada any registra la Junta Avaluadora de Català (JAC), que és l'organisme depenent del Govern encarregat d'expedir i homologar els títols oficials de català. Concretament, l'any 98 es va tancar amb un augment del 24'6% en la matriculació, que va afectar tots els nivells d'aprenentatge.

Si l'any 97 foren un total de 7.004 persones les que s'inscribiren per tal de poder examinar-se d'alguna de les proves que convoca la Junta, només un any després el nombre d'inscrits va augmentar fins a 8.729. Una diferència de més de 1.700 persones que, no obstant això, encara era inferior a la registrada respecte al 96, quan l'increment va ser de gairebé dos mil alumnes.

Aquest augment ha estat una constant d'ençà que la Junta Avaluadora començà a funcionar l'any 92. Però convé aclarir que, el nombre de títols expedits no coincideix necessàriament amb el nombre de persones que han obtingut una d'aquestes titulacions, ja que cada nivell es correspon amb uns coneixements determinats i són moltes les persones que es matriculen, succesivament, en més d'un nivell d'aprenentatge de català. Això suposa que un mateix estudiant pot tenir més d'una titulació oficial.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris