algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 14°
16°

Jordi Pujol demanarà el suport de Matas per negociar el «pacte fiscal»

Tant Catalunya com les Balears són actualment contribuents nets a l'Estat

Jordi Pujol demanarà el suport de Jaume Matas per a la negociació del «pacte fiscal» que segons la Generalitat de Catalunya ha de corregir la «desproporció» entre l'aportació a l'Estat de les nostres comunitats autònomes i l'aportació que després en reben.

Fonts de l'Executiu català assenyalaren ahir que aquest era un dels temes que, a proposta seva, estaven fixats per a la reunió dels executius que se celebrarà demà a Menorca.

La Llei orgànica de finançament de les comunitats autonòmes (LOFCA) venç el 2002 i la seva alternativa s'haurà de començar a perfilar entre l'any que ve i el 2003. La Generalitat catalana, que està en fase d'explicació i de recaptació de suports per a la seva proposta, consideren que tant Catalunya com les Balears comparteixen la mateixa situació de partida: les dues comunitats autònomes són contribuents netes a les arques de l'Estat, és a dir, que hi aporten més del que reben.

Per aquest motiu, l'Executiu català considera possible la comprensió i el suport de Matas, per damunt de diferències partidistes o ideològiques.

Actualment, tal com han denunciat reiteradament Unió Mallorquina i el PSM, les Illes Balears aporten via imposts 270.000 milions a l'Estat i aquest només en retorna 94.000, és a dir, trenta-quatre de cada cent pessetes pagades. A més, els illencs contribueixen amb 175.000 milions a la Seguretat Social, dels quals només 118.000 retornen.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris