algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
11°

Araujo: «El litoral mediterrani és l'ecosistema més degradat del planeta»

El guardonat amb el Premi Global de l'ONU va fer una conferència a Alcúdia

«El litoral mediterrani és l'ecosistema més degradat del planeta, el 75 per cent ja ha perdut el seu origen quant a vocació dels sistemes». Amb aquesta afirmació, que indiscutiblement resultà prou alarmant, el reconegut expert en medi ambient Joaquín Araujo va concloure la conferència que oferí divendres vespre en el Centre Cultural d'Alcúdia sobre el Consum del territori: les seves conseqüències.

Fins i tot, en el debat que s'encetà després, i en el qual també hi participà el conseller de Medi Ambient, Xisco Antich; el catedràtic de Geografia de la UIB, Onofre Rullan; Ferran Salom, del GOB; i el gerent dels Hotelers d'Alcúdia, Antoni Buades, el públic destacà el «pessimisme» del conferenciant i li demanaren unes paraules d'esperança. No obstant això, Araujo insistí que «el territori està sent concentradament dominat, cada vegada consumim més. Ara, els nuclis urbans ocupen el 5 per cent del planeta; les infrastructures urbanes, un altre 5 per cent, i les infrastructures hidràuliques, un 2 per cent. I només l'estesa elèctrica ocupa l'1 per cent del territori, mentre que la seva distorsió visual arriba fins al 45 per cent». De l'esperança, Araujo va dir que la veia en debats com ara el de divendres vespre. Alhora, insistí en el fet que «el consum exagerat del territori va contra nosaltres mateixos».

Biografia

Joaquín Araujo és escriptor, periodista, director de cinema documental («El hombre y la tierra», «El arca de Noé», «El oso y el madroño»), servicultor i agricultor. A més, és conegut com a conferenciant i divulgador de temes ecològics. Va ser guardonat amb el Premi Global 500 de l'ONU. Finalista del premi Espasa d'assaig amb «XXI: siglo de la ecología» (1996). Va rebre el Premi Nacional de Medi Ambient (91 i 97). A més, és el patró de la F

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris