nubes dispersas
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
19°

La residència de Cal Metge Rei ja és oberta

El bisbe de Mallorca Teodor Úbeda i el president Jaume Matas varen inaugurar el nou edifici

La residència de Cal Metge Rei ha obert, a la fi, les seves portes oficialment quasi vuit anys després que començassin les obres i dotze després que fos posada la primera pedra de l'edifici. La inauguració solemne del nou centre es va dur a terme ahir vespre en un acte caracteritzat per la seva senzillesa.

Per a tan especial ocasió es desplaçaren fins a la vila el bisbe de Mallorca, Teodor Úbeda, el president del Govern balear, Jaume Matas, la consellera de presidència, Rosa Estaràs i el vicepresident del Consell Insular, Pere Sampol. Les autoritats foren rebudes a la plaça de la vila per l'Ajuntament en ple encapçalat pel batle Mateu Morro.

Des d'allà feren un curt recorregut fins a la residència a peu. Arribats a destí, es va descobrir una placa commemorativa recordant totes les entitats que havien fet possible la construcció de la residència i el bisbe beneí l'edifici.

La construcció de la residència ha precisat quasi tres legislatures. L'any 85 es planejà el projecte arran de la donació a la Parròquia de l'herència de Margalida Calafat. Dos anys després, i gràcies a les gestions d'un grup de veïnats, la parròquia cedí els béns a l'Ajuntament amb la condició d'edificar una residència. Des de llavors s'han fet multitud de subhastes i actes benèfics per recollir fons. En total s'hi han invertit prop de 150 milions.

La futura gestió  

La residència, tot i que dependrà de l'Ajuntament, funcionarà de forma autònoma. De fet, la gestió correrà a càrrec d'un patronat, constituït al 91 i en el qual tenen veu l'Ajuntament, la parròquia, representants de la tercera edat, a més de diferents entitats cíviques. Per posar en marxa el servei ja s'ha previst enguany un pressupost inicial de funcionament de prop de 26 milions de pessetes. La residència, que funcionarà també com a centre de dia, compta amb un total de 36 places fixes. Fins al moment el patronat ja ha acceptat un total de 20 sol·licituds d'ingrés per la qual cosa, des de l'Ajuntament es manté que en poc temps es cobriran totes les places disponibles. Tothom que vulgui presentar una sol·licitud encara ho pot fer a les oficines municipals.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris