algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Activistes de Greenpeace ocupen pacíficament el recinte de Son Reus

Protesten contra la manca de selecció de residus i contra l'abocament de cendres

57088

Els activistes s'encadenaren entre ells i a un camió que diposita bales de fems. Fotos: A.SEPÚLVEDA

Una quinzena d'activistes de Greenpeace ocuparen a primera hora del matí d'ahir les instal·lacions de Son Reus per exigir el funcionament d'un programa de recollida selectiva, reciclatge i compostatge de residus, així com per mostrar el seu rebuig per la ubicació d'un abocador de cendres devora la pròpia incineradora o al municipi de Santa Margalida.

Concretament, els membres de l'organització ecologista internacional es fermaren entre ells i s'encadenaren a un dels camions que dipositen les bales de fems, prop de l'abocador d'aquests. Els activistes s'introduïren en el recinte de Son Reus en una furgoneta que, a certa velocitat, eludí la vigilància sense gaire problemes.

Un cop allà, els voluntaris, equipats amb granotes i màscares per protegir-se de les emanacions, tòxiques en la seva opinió, de les cendres, de l'abocador i de la incineradora, instal·laren un campament format per diverses tendes de campanya.

Poc després es presentà una desena de policies nacionals i un grup d'agents municipals. Els primers procediren a la identificació dels ecologistes, però en cap moment intentaren desallotjar-los.

Entre els activistes es troba Xavier Pastor, president de Greenpeace-Espanya, qui manifestà a Diari de Balears la voluntat del grup de romandre a l'indret durant, almenys, uns quants dies. També intentaran impedir l'abocament de nous carregaments de cendres fins que, segons apuntà Pastor, «el Consell Insular de Mallorca es comprometi amb dates concretes a posar en marxa un programa de recollida selectiva, reciclatge i compostatge de residus». Greenpeace acusa el Consell de mantenir congelades les iniciatives concretes de recollida selectiva.

Denúncia per delicte ecològic

Xavier Pastor, president de Greenpeace a Espanya i present a l'ocupació de Son Reus, declarà ahir que «no estam aquí per a debatre més o menys forns d'incineració o discutir sobre on s'han de dipositar les cendres. Nosaltres volem negociar les qüestions de fons, les importants, és a dir, augmentar els processos de selecció, reciclatge i compostatge de residus amb l'objectiu de reduir la incineració. No descartam posar una denúncia per delicte ecològic si el Consell Insular de Mallorca continua abocant cendres de la manera que ho fa».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris