cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

Les futures graveres de Son Corb i Son Corpet amenacen més de 52 famílies

Jordi Vanrell, president de l'Associació Serra Morena, parla dels possibles perjudicis

Jordi Vanrell és el president de l'Associació de veïns Serra Morena, una zona que pot sortir greument perjudicada si la Conselleria de Medi Ambient concedeix la llicència per poder obrir les graveres de Son Corb i Son Corpet del terme municipal de Sineu que confronta amb Serra Morena de Petra.

L'associació de veïns Serra Morena s'ha constituït per lluitar contra l'obertura d'aquestes dues noves graveres, que destrossaran per sempre el paisatge. El col·lectiu està format per 52 famílies, gran nombre de les quals viuen a la zona i altres hi tenen la seves activitats agrícoles.

L'Associació presentarà al·legacions a la revisió del pla director sectorial de graveres argumentant els greus perjudicis i excés de molèsties que es derivaran de les explotacions projectades a Son Corb i Son Corpet. Vanrell ha expressat que «dins la mencionada zona ja hi ha tres graveres en explotació que garanteixen i superen les necessitats de demanda. Les graveres existents ja donen moltes molèsties als veïnats de la zona i omplen de pols els habitatges, teulades i camins. Però també són especialment molests els barrobins que fan tremolar el sòl i creuen aljubs i cisternes, parets seques i d'immobles».

Així mateix, els pagesos de la zona tenen molts de perjudicis a l'hora de collir fruits com garroves, ametles, figues, taronges, llimones i raïm plens de pols i no poden gaudir de cura de la terra que sempre s'havia cultivat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris