cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
19°

Febre de parcel·lacions a les grans finques

Els darrers sis mesos s'han segregat quasi tres milions de metres quadrats en 52 nous solars

El municipi d'Alaró viu una autèntica febre de segregacions en sòl rústic que està ocasionant una fragmentació de les antigues grans possessions molt ràpidament. Bona prova d'aquest fenomen és que en poc més de sis mesos s'hauran parcel·lat prop de tres milions de metres quadrats corresponents a sis antigues possessions diferents creant-se 52 noves finques de petita grandària.

Fins ara l'Ajuntament ha autoritzat totes les segregacions que li han demanat amparant-se en una antiga llei de segregacions feta l'any 58 pel Govern central en la qual s'estableixen uns mínims de 2.500 metres quadrats en regadiu i de 15.000 metres en secà. La normativa urbanística municipal també estableix en les dues quarterades la parcel·la mínima per poder edificar. Per contra la nova llei del sòl rústic especifica que la regulació de les segregacions en sòl rústic és competència directa dels ajuntaments. De fet, d'ençà que ha entrat en vigor la nova legislació els notaris no poden signar una escriptura de segregació si no compten amb el corresponent permís municipal.

A la majoria dels municipis de les Illes hi ha emperò un buit legal ja que els plantejaments no inclouen cap normativa específica referent a les parcel·lacions en sòl rústic. El d'Alaró és un més d'aquests pobles.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris