algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
16°

El King Kong del Sant Antoni passat no es tornarà a repetir en els foguerons

Arran de la polèmica per la desqualificació d'aquest fogueró, la Sala ha editat unes bases del concurs

Manacor no tornarà a gaudir d'un fogueró com el que durant les passades festes de Sant Antoni causà l'admiració de tot el poble. El King Kong amb el campanar de l'església parroquial dels Dolors entre les mans era una peça massa espectacular i treballada, més pròxima a les falles de València que als foguerons que s'estilen a Mallorca.

Aquests motius feren que el King Kong fet pels alumnes de l'institut Mossèn Alcover fos desclassificat del concurs i donà lloc a una gran polèmica que traspassà les fronteres del terme i suposà el registre a la Sala de més d'un milenar de cartes de protesta.

Enguany, per evitar tornar caure dins una polèmica del mateix caire, la delegació de Cultura de la Sala i el Patronat de Sant Antoni han realitzat unes bases per aquest tradicional concurs. Així ho corroborà el regidor de Cultura, Joan Barceló, «amb l'elaboració d'aquestes bases pel concurs hem volgut evitar noves polèmiques i crear un precedent per les noves edicions del concurs».

A les bases s'estableixen els punts que es tindran en compte a l'hora de valorar el fogueró: la composició, la disposició de la llenya, la referència a les tradicions mallorquines i a la pagesia marquen les principals directrius de selecció.

A més també es valorarà la decoració artística, la grandiositat del fogueró i la feina que ha duit la seva realització.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris