algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
15°

Quatre noves pedreres tramiten l'obertura malgrat les restriccions

Ara hi ha vint explotacions actives, vuit de les quals en àrees d'especial protecció

Un total de 96 pedreres estan tramitant l'adaptació al nou pla director sectorial (modificació de l'anterior), en període d'exposició pública. D'aquest quasi centenar, quatre són noves explotacions, dues a Mallorca (ambdues al terme municipal de Sineu, a Son Corb i Son Corbet) i les altres a la resta de les Illes. El batle de Sineu, Andreu Matas, ja ha fet saber que s'oposarà a les dues noves pedreres del seu terme.

L'estadística actualitzada d'explotacions extractives assenyala que hi ha a les Balears 20 pedreres actives amb la situació normalitzada i legalitzada, vuit de les quals se situen en àrees d'especial protecció. Es tramiten, com ja hem dit, quatre noves pedreres. En tramitació per adaptar-se a la nova normativa se'n troben 92, 23 de les quals a zones protegides. Les pedreres actives que encara no han tramitat la regularització són 60, de les quals 16 tenen la situació en àrees protegides. D'altra banda, existeixen 60 pedreres etnològiques, és a dir, aquelles que, a causa de les seves especials característiques, presenten una importància històrica per a l'estudi dels costums i de la cultura. Finalment, a les Balears s'hi han detectat 1.026 pedreres inactives.

Una de les novetats del pla director sectorial és la del plans de restauració. Aquests consistiran en un conjunt de mesures que han d'adoptar els titulars de pedreres inactives amb la finalitat que l'espai afectat per l'activitat extractiva recuperi les característiques ambientals originals o les adients per a la seva integració mediambiental o paisatgística. La reutilització de l'espai ocupat per una pedrera, activa o no, amb l'objectiu de desenvolupar una altra finalitat també pot ser considerada de restauració.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris