cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
16°

La UIB crearà aquest curs un servei propi de prevenció de salut laboral

S'hi destinaran 23 milions i un centre d'atenció mèdica

La Universitat de les Illes, a més de dedicar els seus esforços a tasques acadèmiques, ha anat evolucionant en els darres anys en altres aspectes, per tal de ser respectuosa amb el medi ambient, per ampliar la infraestructura, per potenciar la formació del personal o per millorar les condicions laborals. I és en aquest sentit on s'ha d'emmarcar una de les novetats que la UIB presentarà enguany, que consisteix en la creació del Servei Propi de Prevenció de Riscs Laborals.

Aquesta iniciativa, prevista en els pressuposts del 99, respon a l'aplicació de la Llei de prevenció laboral aprovada l'any passat i d'obligat compliment, tot i que encara són poques les empreses i institucions que l'han assumida.

L'objecte d'aquest servei és fer un estudi de la situació laboral del campus a tots els nivells i dissenyar un pla de prevenció de riscs. Aquesta anàlisi i el posterior diagnòstic afectarà les tasques desenvolupades tant pel personal docent i investigador com pel d'administració i serveis (PAS), així com als alumnes en general, ja que també s'ha de preveure la seguretat de totes les instal·lacions universitàries.

Aquest servei haurà de fer especial esment a les condicions de seguretat dins els laboratoris, ja que és allà on els riscs laborals poden ser més importants. Però també inclou, per exemple, una completa i eficaç instal·lació d'extintors per a tots els immobles del campus universitari.

Independentment d'aquest servei, però directament relacionat amb el camp de la salut laboral, continuarà funcionant el servei mèdic del campus, que està en marxa des de fa dos cursos. El pressupost previst per l'equip de Govern de la Universitat per a aquests dos vessants del servei de salut laboral és de 23 milions de pessetes per a aquest any 99.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris