algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
16°

La desconeixença del nou Pla general fa caure el nombre de llicències

Fins l'any 1997, ingressos i permisos d'obres mantenien una línia ascendent

El regidor d'Urbanisme, Jaume Colom, feu ahir balanç del moviment urbanístic hagut en els darrers anys a la Vall, la qual cosa demostra que en els darrers quatre anys l'augment en la sol·licitud de llicències i dels ingressos per l'impost i taxa de construcció ha estat progressiu, tònica que sols s'ha romput durant els darrers quatre mesos.

Destaca el fet que durant el 1997 es varen produir els majors ingressos, concretament més de 68 milions per l'impost de construcció i més de 16 per la taxa. El motiu és evident, ja que en aquell any va entrar la sol·licitud de llicència per la construcció de l'hotel de luxe de l'Atalaya que va suposar una important quantitat.

Segons ha explicat el regidor d'urbanisme, Jaume Colom, durant el darrer any 1998, la tònica s'ha mantingut cap a l'alça fins el mes d'agost, que va descendir. El total fou de 41 milions i de taxes quatre milions.

Aquest descens es nota especialment en el nombre de llicències sol·licitades, que fins el mes d'agost foren 83 i en els darrers quatre mesos sols 13.

El descens, segons Colom, va coincidir amb l'aprovació del nou PGOU, que ha fet que molta gent per desconeixença no s'atrevís a fer la sol·licitud i també pel fet que a les zones d'horts i tarongers no s'hi pot fer quasi res ja que resta pendent del Pla especial. Finalment, també ha influït la manca de definició d'algunes unitats d'execució com les que afecten La Solidez i la prolongació del carrer Cetre i la Filadora.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris