cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
16°

Ramis afirma que no indemnitzaran totes les desclassificacions

Els afectats que s'hi creguin amb dret hauran de formular la pertinent reclamació

El Govern balear no concedirà sistemàticament indemnitzacions per les desclassificacions que impliqui l'aplicació de les Directrius d'ordenació del territori (DOT).

Miquel Ramis afirmà ahir que els propietaris que es considerin amb dret a percebre indemnitzacions hauran de formular la pertinent reclamació seguint un procediment administratiu. Aleshores el Govern decidirà, si conforme a dret, han de ser indemnitzats o no.

D'aquesta manera, Miquel Ramis sortia al pas de possibles rumors sobre una pluja indiscriminada de doblers cap als promotors afectats per l'aplicació de les Directrius. Ramis sosté que el Govern serà respectuós amb els drets adquirits pels propietaris, però que això no suposarà de forma mecànica que qualsevol desclassificació dugui aparellada una indemnització. De tota manera, Ramis no detallà quins serien els criteris per determinar si la reclamació era pertinent.

L'aplicació de les Directrius d'ordenació del territori, una reducció del sostre poblacional de les Balears a la meitat del que seria possible actualment, serà costosa i per això el Govern confia obtenir ajudes de la Unió Europea.

No obstant això, l'Executiu anuncia que no permetrà que la nova normativa d'ordenació territorial s'encareixi artificialment. En aquest sentit, com va avançar Diari de Balears, l'Executiu de Jaume Matas no permetrà que el lucre cessant repercuteixi sobre el preu final de les indemnitzacions. Així l'aplicació de les Directrius d'ordenació del territori es farà d'acord amb les sentències judicials més recents, és a dir, segons la sentència del Tribunal Suprem relativa al Trenc.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris