algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
18°

L'oposició ataca el Consolat perquè es queda el 80% dels doblers d'Agricultura

«Cardona deixa als consells insulars només per realitzar la feina bruta»

Els grups de l'oposició del Parlament Balear (PSIB-PSOE, PSM-EN, EU, UM, i Els Verds) i el Consell Insular de Mallorca, com a institució, rebutjaren ahir la proposta de transferència de competències en matèria d'agricultura, ramaderia, pesca i artesania del Govern balear als consells.

Les crítiques dels grups se centraren bàsicament «en les mancances pressupostàries del traspàs. El Govern balear es reserva 7.300 dels 8.600 milions de pessetes assignats a aquestes àrees, la qual cosa representa no transferir el 80 per cent dels doblers d'aquestes competències i deixar als consells insulars només un 20 per cent dels recursos econòmics».

Durant la reunió, ahir en el Parlament, de la comissió tècnica interinsular encarregada de tractar les transferències, l'oposició acusà el conseller d'Agricultura, Josep Juan Cardona, que estava present, de «reservar per al Govern quasi tot el pressupost, sobretot els fons europeus i les ajudes i subvencions, mentre que els consells insulars només rebran el personal, la despesa corrent i molt poca inversió. Les Illes no tindran cap capacitat de decisió i només gestionaran la feina bruta. És a dir, faran la feina del Govern i l'Executiu planificarà i disposarà dels doblers».

En concret, el Govern cedeix als consells 1.387 milions de pessetes, repartits de la següent manera: Mallorca, 734 milions; Menorca, 330; i Eivissa-Formentera, 321.

Eberhard Grosske (EU) denuncià que «el conseller Cardona tramita la transferència de competències a les acaballes de la legislatura i el paper dels consells no queda explicat, però sembla clar que el pes polític d'aquestes àrees romandrà en mans del Govern, així com la presa de les decisions importants i es deixa a les Illes una simple funció executiva. El Govern es queda amb un amplíssim marge de maniobra per controlar i actuar políticament en aquestes matèries, mentre que la part del lleó no es transfereix».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris