algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 16°
23°

El Govern no consentirà la creació de nous nuclis urbans a les Illes

Aquesta mesura s'afegeix a la prohibició d'edificar a menys de 500 metres de la costa

La proliferació de nous nuclis urbans quedarà prohibida a les Illes un cop s'aprovin en el Parlament la pròxima primavera les directrius d'ordenació territorial (DOT), segons anuncià el conseller de Medi Ambient, Miquel Ramis, després del consell de Govern fet ahir.

Aquesta mesura s'afegeix a la impossibilitat d'edificar urbanitzacions o habitatges unifamiliars en una franja de 500 metres des de la costa "amb l'excepció de Formentera, on la franja de protecció és de cent metres", que ja avançà Diari de Balears i que també s'inclourà en el projecte de llei de les DOT.

Totes dues mesures afectaran tots aquells sòls urbanitzables que es trobin en qualsevol fase de tramitació, però en els quals no s'hagin iniciat les obres quan s'aprovi la llei. Què s'entendrà per inici de les obres és una qüestió que no pogué concretar Miquel Ramis.

En qualsevol cas, sí que deixà clar que ja no serà possible la proliferació de nuclis urbans de nova creació tant en el litoral com a l'interior. Com a exemple del que ja no es podrà fer, posà la urbanització de Palmanyola. A partir d'aquí, el creixement només serà possible en els nuclis ja existents i en un anell d'entre 100 i 500 metres, encara que aquesta franja no és definitiva i també quedarà supeditada al sostre poblacional que finalment s'estableixi, probablement per sota dels dos milions de persones. S'ha de recordar que a l'avanç de les DOT es preveia un anell de protecció de 500 metres al voltant dels nuclis urbans, encara que finalment serà precisament aquesta franja la del potencial creixement urbanístic.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris