algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

La grip encara no ha arribat amb força a les Illes, tot i que n'és el temps

L'epidèmia de grip es retarda enguany. Per aquestes dates festives, gairebé sempre, se solen registrar accessos de grip que, fins i tot, col·lapsen els serveis d'urgències dels hospitals. N'és l'època. Però enguany, quan a Catalunya els hospitals estan saturats per l'afluència d'afectats, a Mallorca els casos de grip són mínims, segons el director mèdic d'Atenció Primària de l'Insalud, Albert Ensenyat.

Això no vol dir que la població de l'Illa estigui immunitzada, sinó que els virus gripals han endarrerit la seva presència. Així, les institucions sanitàries tenen tots els mecanismes habituals enllestits com cada any, per tal de tractar la malaltia quan comparegui de manera massiva i d'evitar la saturació dels centres hospitalaris pels problemes broncorespiratoris que caracteritzen la grip i que exigeixen l'ingrés dels afectats.

Actualment, el que s'ha registrat són uns quadres vírics no etiquetats, que presenten una simptomatologia molt semblant a la de la grip, però no tan forta (febre, tossina, malestar general). Aquests casos suposen entre un 10 i 15% dels tractats en els centres de salut aquests dies, però en absolut provoquen col·lapses. No es pot parlar d'epidèmia ni alarmar la gent, segons Ensenyat.

Aquests dies, segons el doctor Joan Serra de Son Dureta, les atencions d'urgències arriben a les 400 diàries, que és la mitjana durant tot l'any.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris