algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Son Dureta va rebre per Cap d'Any la primera donació multiorgànica de l'Estat

L'any passat només n'hi va haver vuit a les Balears i aquest cas permet ser optimistes

L'hospital de Son Dureta de Palma va registrar dia 1 de gener la primera donació multiorgànica de l'Estat, la qual cosa permet ser optimistes en relació a les dades de l'any passat, que fou un dels més baixos dels darrers pel que fa a donacions d'òrgans.

En funció de la població balear, va explicar el coordinador hospitalari de Son Dureta, doctor Julio Velasco, el nombre ideal de donacions seria d'una cada mes, però l'any 98 només se'n varen produir vuit. Aquesta escassesa provocà un cert desànim en els facultatius i, sobretot, entre els pacients que esperen un òrgan que els sigui trasplantat, i per això és important que l'any 99 hagi començat amb una important donació.

El donant en qüestió era un jove de vint anys que morí d'un traumatisme craniencefàlic el dia 30 de desembre en un accident de moto. Una vegada certificada la mort cerebral i comprovada la inexistència de cap contraindicació mèdica, la família va donar el consentiment i els òrgans del jove foren estirpats immediatament. Els trasplantaments es produïren dia 1 de gener al cap de poques hores.

Concretament, aquesta donació ha salvat la vida d'una jove de Còrdova, que en va rebre el cor i els pulmons, i d'un jove de Barcelona al qual en va ser implantat el fetge a l'Hospital Clínic. A més a més, les còrnies del jove donant han permès a un altre mallorquí recuperar la vista i a una altra persona desconnectar-se definitivament de la màquina de diàlisi, gràcies al trasplantament d'un ronyó a Son Dureta. Tot això gràcies a la generositat d'una família que, tanmateix, res no podia fer pel seu parent.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris