cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
25°

Fodesma iniciarà aquest mes la reforma de la façana de la capella del castell

L'arquitecte municipal serà també el director de les obres de restauració

Les obres de restauració de l'antiga capella del castell s'iniciaran aquest mes de gener per la brigada de Fodesma. Així ho ha confirmat el delegat d'Urbanisme i Turisme de l'Ajuntament de Capdepera i president del Patronat del castell.

Llull ha manifestat que «hem mantingut algunes converses amb la delegació de Patrimoni del Consell de Mallorca i està previst que les obres comencin el proper dia 11 de gener».

Les obres seran dirigides per l'arquitecte municipal, Salvador Juan, que també és el redactor del projecte de restauració de la façana de l'església.

Aquest edifici procedeix de la primitiva església i està situada en la zona més elevada del recinte fortificat.
La restauració de la façana és urgent ja que es troba en greu estat de deteriorament. Tot el conjunt de la capella, nau principal i façana, és d'estil gòtic.

La nau principal de l'església és una ampliació que, segons els historiadors, es va dur a terme el segle XVI. La primera part correspon a l'antiga església i la darrera era antigament una torre del castell de Capdepera.

La façana de la capella del castell es troba apuntalada des del març de l'any passat, ja que a causa dels cruis apareguts i la manca d'una estructura reforçada, amenaçava ruïna. Des d'aleshores, l'Ajuntament no ha duit a terme cap tipus d'actuació més, esperant que s'aprovàs el Pla de castells que ha realitzat el Consell de Mallorca.

Recuperació  

L'any 1965 fou molt important per a la recuperació de la capella del castell de Capdepera. Aquest any un capellà estranger duia una important suma de doblers, donatiu d'una família suïssa, per invertir-la en la restauració d'una església dedicada a Maria Santíssima. Quan va anar a canviar la moneda en un banc de Palma, li indicaren l'església del castell de Capdepera i allà hi va dipositar 300.000 pessetes. Les obres començaren molt prest sota la direcció de l'arquitecte Gabriel Alomar i s'acabaren en un any.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris