algo de nubes
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
21°

Els mallorquins demanaren l'adopció de 125 infants estrangers en el 1998

Trenta-tres dels sol·licitants esperen ja l'arribada dels nins a l'Illa

Un total de 125 famílies mallorquines formalitzaren durant 98 les corresponents sol·licituds d'adopció internacional mitjançant el Consell Insular de Mallorca.

D'aquestes famílies, 33 ja tenen els expedients formalitzats i ara només esperen l'arribada dels menors per fer totalment efectiva l'adopció. Això implica que ja han passat per tots els tràmits oportuns, que inclouen entrevistes, informes, certificats d'idoneïtat...

D'altra banda, 41 de les demandes estan pendents de l'elaboració dels informes tècnics adients i el corresponent certificat d'idoneïtat, 43 es troben en procés d'entrevistes i només 8 expedients estan temporalment aturats per causes atribuïbles als sol·licitants, com pot ser embaràs de la dona, tractaments mèdics etc...

En el primer any que aquesta competència es troba en mans de la principal institució mallorquina, la resposta dels ciutadans de les Illes ha estat immillorable, tal com afirmen els responsables insulars en aquesta matèria. «La progressiva però efectiva consolidació dels professionals de l'àrea de menors "transferits a principi d'any des del Govern balear cap al CIM" dins l'estructura organitzativa de la Comissió de Benestar Social; l'augment de recursos i dotacions econòmiques; i el nivell de treball de tots els professionals han fet possible que les xifres d'aquest tipus d'adopció hagin sobrepassat les estimacions més optimistes a començament de l'any», manifestaren responsables d'aquest organisme.

Quant a les nacionalitats, dels infants sol·licitats, destaca de manera especial el fet que 45 corresponen a nins russos. I és que la crisi que viu en l'actualitat aquell país no ha passat desapercebuda, ni tan sols a tants de quilòmetres de distància. El segon país en què més s'han fitxat les famílies illenques, ha estat Romania, allà hi han arribat 34 sol·licituds.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris