algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 15°
19°

La xarxa de centres de salut de Mallorca es completarà al 100% enguany mateix

Balears serà de les primeres comunitats amb la reforma de primària implantada

Enguany es completarà al cent per cent la reforma de primària a Mallorca, segons les directrius del Pla d'ordenació sanitària que pretén modernitzar i adequar la xarxa sanitària, de manera que es millori l'assistència bàsica i es cobreixi la totalitat del territori. En aquest sentit, l'estratègia ha estat la creació de centres de salut, amb insfraestructures modernes i ben equipats, que substitueixen els antics ambulatoris o les consultes públiques de metges de capçalera, que oferien un servei assistencial molt limitat.

Aquesta reforma va començar fa escassament dos anys i en l'actualitat ja funcionen un total de 34 centres de salut a l'illa de Mallorca. El Pla d'ordenació fixa en 36 el nombre de centres de salut que completaran la xarxa sanitària de Mallorca, per la qual cosa la implantació és ja gairebé definitiva.

El gerent d'Atenció Primària de l'Insalud, Josep Corcoll, va inaugurar la setmana passda el centre de salut d'Alcúdia, que ha estat el número trenta-quatre dels que ja estan en funcionament. Ara només en falten dos, que seran els de l'Arenal i el de Binissalem, els quals estan prevists per a enguany mateix.

Totes aquestes iniciatives s'emmarquen en la línia de potenciació de l'Atenció Primària que ha duit l'Insalud en els darrers anys, i que vol continuar fomentant en els pròxims. De fet, aquests mateixos centres de salut són objecte d'un altre programa paral·lel, que consisteix en la implantació generalitzada, tot i que progressiva, de la cirurgia menor ambulatòria, de manera que en aquests centres de salut s'hi puguin dur a terme intervencions quirúrgiques senzilles, però que ajudin a pal·liar la saturació que suposa la desviació dels pacients als especialistes de manera sistemàtica.

De moment, aquesta pràctica ja s'ha implantat en el 33 per cent dels centres de salut que ja es són operatius. Un dels objectius de l'Insalud és arribar al 50 per cent enguany mateix i, a poc a poc, donar aquest servei quirúrgic a tota la xarxa.

Trasllats  

Una vegada completada la xarxa sanitària de primària a l'Illa, encara s'haurà de fer feina en la renovació i la reubicació dels centres de salut ja existents, i sobretot a Palma, segons va explicar Josep Corcoll.

D'acord amb estudis de demanda i de satisfacció, alguns centres de salut de Palma deixen palesa una certa ineficàcia o un rendiment més baix del normal, per la qual cosa són susceptibles d'una renovació o trasllat a unes barriades. El darrer centre inaugurat a Palma va ser el de Son Pizà.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris