algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
17°

Un betlem contra el dipòsit de cendres a Santa Margalida

La Plataforma Anticendra al·legoritzà el seu rebuig al dipòsit de residus al Corral d'en Serra

88002

El betlem era força al·legòric.

A.S.

Un betlem vivent ocupà ahir la plaça de la Vila, fins aquí no hi ha res d'especial. La notícia ve, però, quan el betlem que s'escenifica és el betlem de cendra i els organitzadors no són altres que la Plataforma Anticendra Santa Margalida.

I és que, ahir, el col·lectiu aprofità l'ambient nadalenc per expressar, mitjançant un betlem força al·legòric, la seva oposició al trasllat de cendres des de Son Reus fins al Corral d'en Serra. La cova estava feta de bosses de fems que suposadament contenien cendra, l'àngel havia deixat la seva vestimenta blanca i l'havia substituïda també per una espècie d'impermeable negre, les ales també eren fosques. El més trist era veure la Verge amb la cara pàl·lida i els llavis grocs, també les parpelles. El pastorets i Sant Pere, i el Bon Jesús no tenien millor aspecte. Però, encara, estaven pitjors el bou i la vaca que ja eren cadàver. Als Reis Mags els guiava una estrella negra des de Son Reus fins el Corral d'en Serra, venien carregats de regals tan negres com el carbó, però, en aquest cas no eren dolços, era cendra. També havien substituït els camells per poals de fems. Això sí, els poals eren de grossària industrial. I entre uns i altres hi havia pastors morts i una pastora que rentava en un riu contaminat. I de fons sonaven nadalenques distorsionades. També se sentia la gent del poble que opinava.

Així el representant de la Plataforma, Martí Torres, mostrava la seva indignació «perquè els partits polítics no s'han volgut posicionar, només el PSOE i el PSM. I el batle (PP) no ens deixa penjar pancartes a l'Ajuntament», deia. Miquel Cifre, el portaveu del PSOE, que també hi era afirmà que solucionarà el fet de les pancartes i portarà a ple una moció ratificant la llibertat d'expressió.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris