algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

L'ordenació del trànsit continua sent el «repte no superat» dels governants

Les solucions repetidament anunciades o no han arribat o no han estat efectives

Un dels grans compromisos de l'actual Ajuntament que pot quedar sense solució quan acabi la present legislatura «tripartida» pot ser la resolució dels greus problemes de trànsit que afecten el centre de la ciutat.

Tot i que per primera vegada en la història el consistori ha disposat d'un regidor amb sou que dedicàs tots els seus esforços al tema de la circulació, les solucions tan repetidament anunciades pels succesius batles o no han arribat o, si ho han fet, ha estat de manera incompleta o poc satisfactòria.

Ben segur que tothom reconeix que la implantació de l'ORA al centre i al Port ha solucionat parcialment el problema de l'aparcament, però la solució només ha afectat els principals carrers al voltant de la plaça, i circular pels altres carrers segueix sent encara ara una autèntica aventura.

Cinc són els temes que encara queden pendents, o deficitàriament resolts, i tot i que són els més importants, no són els únics: els ciutadans segueixen aparcant sobre les voravies (en molts casos no queda més remei), la grua funciona només de manera parcial, alguns nous aparcaments no han pogut ser oberts ni tampoc els vials alternatius i, finalment, la reforma circulatòria a la plaça resta encara lluny de ser consensuada entre els membres de l'equip de Govern.

Tot i acceptant que no hi ha gaire alternatives, els cotxes sobre les voreres són una de les causes de més problemes als saturats carrers del centre i en alguns punts negres de les rodalies. Les mesures de conscienciació anunciades per l'actual batle, Joan Arbona, no han anat seguides de les de pressió, que no s'han aplicat en cap moment.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris