algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

Consum ha rebut 56 reclamacions per irregularitats en la compra d'habitatges

La majoria de les infraccions d'enguany s'han comès per defectes a l'immoble

La Direcció General de Comsum, de la Conselleria de Sanitat del Govern balear ha rebut enguany 56 reclamacions per irregularitats en la compra i venda d'habitatges.

Consum a més ha resolt deu expedients contra diferents promotors per una quantitat total de vuit milions de pessetes. El 40 per cent de les reclamacions que han realitzat els ciutadans han estat per defectes a l'habitatge, un 10 per cent de les queixes han estat per no complir amb el termini de les obres i un altre 10 per cent amb irregularitats amb les hipoteques. Tampoc no han faltat queixes per incompliment de contractes en qüestions comunitàries com són aparcaments i jardineria.

Les infraccions s'han comès també per no ajustar-se als preus de l'habitatge, per manca de documentació sobre el bé immoble, publicitat enganyosa o per no ajustar-se a la qualitat del producte (serveis defectuosos com pugui ser la xarxa elèctrica, humitat, mal estat de les canalitzacions de l'aigua, gas i calefacció, parets, enrajolat, etc).

La majoria dels habitatges on s'ha resolt expedient pertanyen a Palma (7), mentre que la resta han estat a Valldemossa (1), Pina (1) i Eivissa (1).

Enguany, a més, la Direcció General de Consum del Govern balear ha obert expedient a nou promotors per irregularitats en la compra i venda de pisos.

Depenent de la infracció administrativa que s'hagi comès, les multes oscil·len entre les 50 mil i els 25 milions de pessetes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris