nubes dispersas
  • Màx: 20°
  • Mín: 16°
19°

Tirme assegura que haurà cremat totes les bales de fems pel març

Aprofita la temporada baixa turística per accelerar el ritme d'incineració a Son Reus

Àngel Fernández, gerent de Tirme, empresa responsable de la planta incineradora de Son Reus, assegurà ahir que les bales acaramullades devora les seves instal·lacions estaran cremades pel mes de març d'enguany.

Segons Fernández, «les bales s'han començat a eliminar a un ritme realment ràpid. El nostre compromís era incinerar-les abans de l'estiu, però som en condicions d'avançar la data i tenir la feina feta pel març, aprofitant la temporada baixa turística».

Les bales de fems corresponen a totes les restes acumulades pendents de ser cremades. Mallorca produeix 1.300 tones de fems diàries i la capacitat d'incineració de Son Reus es limita a 900 tones cada dia.

Aquestes mesures es prenen mentre es posa en marxa el tercer forn d'incineració, que podrà dur a terme, sense més problemes, la crema de tot el fems que no es pot reciclar, compostar o rebre altre tipus de tractament.

La presència de les bales a l'abocador de Son Reus ha provocat una pudor que molesta la població dels voltants, especialment els residents de la urbanització de Palmanyola. Fernández explica que ja s'han mantingut reunions amb els veïns de la zona per explicar les solucions que s'han pres per posar fi a aquest problema.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris