cielo claro
  • Màx: 25°
  • Mín: 17°
25°

El Govern crearà un servei perquè els pagesos explotin noves terres

Afavorirà els contactes amb propietaris disposats a vendre o llogar camps

La Conselleria d'Agricultura té previst posar en marxa un servei d'informació que posi en contacte pagesos, sobretot joves, que vulguin ampliar les seves explotacions amb propietaris de terres disposats a vendre, llogar o cedir-les.

El servei també atendria els agricultors que tenen intenció de fer feina al camp, però no disposen de terres per cultivar.
Aquesta iniciativa seria la resposta de la Conselleria a la sol·licitud, ja antiga, del sindicat Unió de Pagesos (UP) de crear un banc de terres. L'entitat ha denunciat repetidament que la terra té actualment un preu que no té res a veure amb l'ús agrícola perquè la pressió immobiliària ha provocat que el sòl rústic tengui una presència en el mercat tant urbanístic com residencial. Evidentment, aquesta circumstància ha encarit el valor de la terra fins a nivells que UP considera desproporcionats en relació a la funció i condició del sòl rústic, per la qual cosa els pagesos no poden ni plantejar-se la compra de més superfície de cultiu. Des d'UP es diu que «difícilment podrem mantenir l'activitat agrícola si no tenim on desenvolupar-la».

Davant aquesta demanda, el conseller d'Agricultura, Josep Juan Cardona, manifestà que «la creació d'un banc de terres és realment complicada perquè, per començar, aquest departament no pot actuar com una agència immobiliària i dedicar-se a comprar parcel·les i posar-les a la venda».

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris