algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

El Govern ajudarà els immigrants perquè duguin la família a les Illes

Treballa en l'elaboració d'un pla per evitar que caiguin en la marginació

Enguany, un dels principals objectius del Govern balear en matèria social serà la reunificació dels nuclis familiars que tenen uns membres a Balears i altres al seu país d'origen.

Objectiu que s'emmarcarà dins les línies bàsiques del Pla Autonòmic d'Immigració que l'Executiu prepara des de fa temps i fa contes presentar abans que acabi el mes de març.

La mateixa consellera de presidència del Govern, Rosa Estaràs, confirmà a DdB que «tot el que es faci dins el context d'aquest pla anirà encaminat a la integració total dels ciutadans extracomunitaris que resideixen a les Illes per tal que puguin gaudir dels mateixos drtes i garanties que la resta». En aquest sentit la màxima responsable en temes socials del Govern balear va subratllar que «sense la possibilitat que els immigrants que treballen a l'arxipèlag puguin tenir al seu costat la seva família aquesta integració es faria molt més difícil».

Per tal d'elaborar i donar forma definitiva a l'esmentat Pla, l'Executiu ha volgut comptar amb totes les administracions "tant locals com a insulars", amb les diferents Organitzacions No Governamentals que fan feina en matèria d'immigració i els mateixos col·lectius d'immigrants.

El pla preveu compilar tota la normativa autonòmica, estatal i europea envers la immigració i establir així les competències que cada una de les administracions tindrà en aquesta matèria. A més, s'estudiarà la distribució d'aquesta població arran de les Illes i s'analitzaran els recursos amb els quals es compta per tal de dur a terme una proposta efectiva.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris