algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

El judici del cas Calvià obre un any polític marcat per les eleccions

El 1999 serà un any polític amb la primera meitat totalment marcada per les eleccions municipals i autonòmiques del 13 de juny. En aquests comicis Jaume Matas i el Partit Popular es juguen revalidar la majoria absoluta obtinguda per Gabriel Cañellas fa quatre anys o passar a l'oposició i donar pas a l'alternativa del Pacte de Progrés, la coalició integrada pel PSIB-PSOE, el PSM i Unió Mallorquina. Altres combinacions postelectorals són també possibles però tenen moltes menys possibilitats.

La crònica política del 1999, no obstant això, s'obrirà amb un retorn al passat: la reobertura del cas Calvià per l'intent de suborn al regidor socialista José Miguel Campos. El judici, que començarà d'aquí nou dies, tornarà a dur a l'actualitat el cañellisme i els seus particulars modes i maneres d'exercir el poder en la nostra comunitat autònoma.

El Govern balear tindrà l'oportunitat de contrarestar informativament els efectes del Calviagate amb l'entrada, a final de gener, de les Directrius d'Ordenació del Territori al Parlament de les Illes Balears.

La tramitació d'aquesta norma de gran importància per al futur de la Comunitat Autònoma consumirà el breu període de sessions que resta a aquesta legislatura. També significarà l'inici d'una campanya electoral que tots els analistes coincideixen a dir que estarà marcada el debat sobre l'ordenació del territori.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris