algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
18°

Moren vuit dels cavalls que pasturen a lloure pel parc natural de l'Albufera

La Conselleria de Medi Ambient n'investiga les causes

Els cavalls del parc natural de l'Albufera de Muro es moren. Els cossos dels vuit animals morts, alguns en avançat estat de putrefacció, són visibles en les zones on acostumen a pasturar, per ses Puntents i per Amaradors. Ahir, els treballadors del parc en taparen dos de terra, sense enterrar-los. No obstant això, els altres es consumeixen a l'aire lliure sense que ningú no els retiri.

Ara, els veïns se n'han assabentat i han començat a mobilitzar-se. A més de denunciar el fet davant l'Ajuntament de Muro, estan constituint una associació per defensar el parc. De fet, el batle de Muro ja ha anunciat que l'objectiu principal d'aquesta associació serà sol·licitar la gestió del parc natural perquè consideren que la Conselleria de Medi Ambient no exerceix correctament la seva tasca. Fet que en darrer terme incideix negativament sobre un espai que consideren «patrimoni de Muro». El batle de Muro va afirmar també que aquesta societat comptarà amb el seu suport i va anunciar que portarà a ple la qüestió.

La Conselleria de Medi Ambient ara ja n'està assabentada, dels fets. Ahir, el conseller Miquel Ramis no negava l'evidència, alhora que declarava que ell, com a conseller, n'assumirà totes les responsabilitats. Això no obstant, s'oposava rotundament a cedir la gestió del parc natural. Sí que considerava necessari definir on falla la gestió.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris