algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
14°

Una manifestació recorrerà Palma exigint l'autodeterminació de les Illes

Una dotzena d'entitats ha convocat per avui una manifestació a Palma per reclamar el dret a l'autodeterminació de les Illes Balears.
Tomeu Martí, coordinador d'Alternativa per Mallorca, assenyalà ahir que, en commemoració de l'arribada a Mallorca del rei En Jaume I, es convocava la manifestació «per exigir el reconeixement dels drets col·lectius del poble de Mallorca i reclamar la nostra pertinença a una realitat nacional que és la dels Països Catalans».

«A les Illes Balears ens trobam amb casos de traïció com els dels partits majoritaris, PP i PSOE, que han negat que siguem reconeguts com a nacionalitat històrica», va dir Martí, que opina que aquesta demanda «té un suport social innegable».

Jaume Jiménez, en representació de les Joventuts del PSM, destacà que la unitat aconseguida en la convocatòria es basa en «la defensa del país, del terrritori, de la identitat i del dret a ser lliures». Pere Joan Cabot, d'EU, equiparà el dret a l'autodeterminació amb la democràcia.

Al costat d'Alternativa per Mallorca, Bloc d'Estudiants Independentistes, Esquerra Republicana de Catalunya, el Grup Blanquerna, les Joventuts d'ERC, Joves d'Esquerra Nacionalista-PSM, Lobby per la Independència, Revolta, Sa Sargantana i el Sindicats de Treballadors de l'Ensenyament de les Illes.

La manifestació partirà a les 18 hores del Passeig del Born de la capital balear i, com és habitual, acabarà davant l'estàtua del rei En Jaume I, a la plaça d'Espanya.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris