algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

El cànon de sanejament encareix l'aigua per damunt de la mitjana estatal

La nostra comunitat paga 289 pessetes per cada tona captada, distribuïda i depurada

Les Balears superen la mitjana estatal del preu de producció d'aigua, segons dades oferides per l'Institut Nacional d'Estadística (INE). A la nostra comunitat, comptant captació, distribució, sanejament i depuració, es calcula que aconseguir una tona d'aigua per al subministrament costa 289 pessetes. La mitjana espanyola és de 229 pessetes. Una diferència de 60 pessetes justes.

En teoria, la despesa balear per obtenir agua per al consum hauria de ser aproximada a la mitjana espanyola, però el nostre arxipèlag presenta un aspecte particular que molt poques comunitats autònomes comparteixen. Als usuaris de les Balears se'ls aplica el cànon de sanejament per a la depuració d'aigües. Això suposa un increment desconegut a altres zones de l'Estat que encara no tracten en profunditat les aigües residuals per al seu aprofitament posterior o, simplement, per no contaminar rius, aqüífers o la mar.

Les Balears superen la mitjana espanyola, però el seu preu de producció d'aigua està molt enfora de les comunitats més cares. L'aigua més costosa és la de les Canàries, amb 406 pessetes per metre cúbic. A continuació es troba Múrcia, amb 362 pessetes per tona. Als llocs contraris, les més barates, se situen Castellà i Lleó (88 pessetes per metre cúbic) i Galícia (108 pessetes).

Aquests preus, segons l'Institut Nacional d'Estadística, són el resultat de considerar els costs unitaris de producció de totes las activitats que es realitzen des de que l'aigua és captada a la naturalesa fins que es tornada al medi natural en condicions òptimes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris