algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 15°
20°

El Camp Redó es rebel·la contra els futurs edificis de Defensa

Els veïns cerquen vies legals per frustrar els plans de Cort

Les associacions de veïns del Camp Redó i de Cas Capiscol/Son Busquets anunciaren ahir una ampli programa de mobilitzacions contra els efectes que el Pla general d'ordenació urbana tindrà en el seu barri. La pedra angular del problema és el conveni entre Cort i Defensa que, lamenten, condemna el barri a la saturació per satisfer les expectatives lucratives dels militars amb l'edificicació dels quarters de Son Busquets i d'Automobilisme.

La presidenta de l'associació de veïns del Camp Redó, Marta Adano, deixà clar que tenen intenció d'actuar amb la màxima força i per això han iniciat el procés d'assessorament legal per «imposar un recurs contenciós administratiu davant els tribunals». L'arma que faran valer, afegí, és que «no s'han complit les normes de la llei amb relació a la informació pública en alguns aspectes de la revisió del PGOU».

La via del diàleg directe és la primera que han cercat en sol·licitar una entrevista amb el batle, Joan Fageda, però encara no n'han fixat la data. En la trobada també volen explicar-li que han enviat un informe al Defensor del Poble per denunciar que les noves directrius urbanístiques condemnen el barri a la saturació. «Es passarà "criticà Adano" d'una densitat de 225 habitants per hectàrea a una de 450. En els quarters volen construir edificis de deu i de fins a dotze plantes. Nosaltres volem un barri amb finques de quatre o cinc plantes a tot estirar».

La presidenta advertí que les actuals prestacions escolars i sanitàries «són les mínimes», i que amb la massificació seran insuficients. Adano considerà que mentre que Cort preveu la gran falca verda en les zones més afavorides de la ciutat, en la seva barriada fa temps que els priven d'espais públics.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris