lluvia ligera
  • Màx: 19°
  • Mín: 16°
17°

Condemnen a un any de presó un hoteler de Calvià per estafa

L'Audiència de Palma ha condemnat per primera vegada un hoteler mallorquí que hipotecà el seu hotel quan sobre aquest hi havia uns drets d'estada subscrits per quatre turistes francesos, que utilitzaren el sistema de multipropietat.

L'acusat, Miquel R.R., ha estat declarat culpable d'un delicte d'estafa i condemnat a un any de presó.
El Tribunal de la Secció Segona de l'Audiència, en la seva sentència, ordena que li siguin embargats els seus béns per valor de fins 32 milions de pessetes, ja que la indemnització que haurà de donar als perjudicats no es determina. Aquesta sentència encara no és decisiva, ja que ha estat recorreguda davant el Suprem.

Miguel R.R. era el representant legal i màxim accionista de les societats que explotaven els hotels Ofelia i Isabela. Ambdós estan situats a la zona turística de Santa Ponça, a Calvià. L'hoteler va adquirir els establiments l'any 1982.

La sentència reflecteix que entre els anys 1979 i 1981 l'anterior propietari dels hotels va subscriure amb quatre turistes francesos un contracte de multipropietat. Aquestes quatre persones varen avançar un pagament de les seves vacances durant els pròxims 50 anys, a canvi de gaudir d'un concret nombre d'habitacions de l'hotel determinades setmanes de l'any. Els turistes pagaren una mitjana de 45 mil francs francesos, que en aquelles dades al canvi suposava quasi 800 mil pessetes. Amb l'avançament d'aquest capital, ajudaven l'hoteler a finançar les despeses, però alhora també s'asseguraven tenir una habitació d'un hotel durant les seves vacances.

Segons reflecteix la sentència, el 1982 l'hoteler comprà aquests dos establiments de Santa Ponça. L'anterior propietari el va informar que existien drets d'estada i l'acusat ho va acceptar. El jutge Santiago Oliver, que ha redactat la sentència, considera que la maniobra que realitzà l'hoteler és constitutiva d'un delicte d'estafa. Pel Tribunal, el fet que l'acusat no informàs el banc que existien títols de propietat demostren la seva intenció era d'enganar. Afirma el jutge que el banc mai no li hauria concedit un préstec si hagués conegut l'existència d'aquests documents.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris