cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 15°
19°

El jurat popular es decanta per la culpabilitat

Els judicis per crims amb tribunal popular han finalitzat amb la condemna dels acusats

Des de la instauració dels jurats populars en els judicis per casos d'assassinat, els ciutadans de les Illes que han estat triats per determinar el futur dels processats no han dubtat a emetre un veredicte de culpabilitat per als acusats.

En aquest any que estam a punt de deixar, s'han realitzat una sèrie de judicis que demostren aquest fet. El més destacable, perquè precisament no se n'ha donat per vàlid el veredicte, ha estat el de Joan Soberats, l'home acusat d'assassinar la seva companya sentimental i mestra Margalida Fiol. Després d'una llarga deliberació, els nou membres del jurat popular decidiren considerar Soberats culpable d'assassinat, a més de d'altres delictes menors. El recurs presentat pel misser Eduardo Valdivia al TSJB va donar els seus fruits i pocs mesos després s'ordenà la repitició del judici ja que el magistrat havia influït en la decisió presa pel jurat.

El metge alemany Rüdeger Peter Oyntzen va ser condemnat a 34 anys de presó després que el tribunal popular el consideràs culpable d'haver assassinat els seus dos fills de poca edat a sa Coma. La defensa provà de convertir el metge alemany en una persona que patia problemes mentals però els ciutadans determinaren que l'home era conscient del que feia quan injectà les dosis mortals de medicaments als seus fills. El tribunal necessità menys temps de deliberació per culpar el processat. La mateixa sort va tenir Víctor Bascones, el jove de Portocristo que assassinà el seu pare i la seva padrina en el mes de maig del 97.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris