algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 14°
19°

El PSIB llança una ofensiva política per assolir la gratuïtat del túnel de Sóller

Els socialistes inclouran en el seu programa electoral que sigui una via de lliure trànsit

Quan falta mig any per als comicis autonòmics i municipals, el PSIB-PSOE ha anunciat que inclourà en el seu programa electoral la gratuïtat del túnel de Sóller.

Ja en les eleccions de l'any 1995, els socialistes es referiren a aquesta qüestió, però la darrera sentència del Tribunal Suprem sobre la concessió, que confirma que l'expresident del Govern, Gabriel Cañellas, va cometre suborn, reforça la tesi del PSIB-PSOE d'un túnel gratuït per a tots els ciutadans.

Francesc Triay, exsecetari general dels socialistes de Balears i vicepresident del Consell Insular de Mallorca, declarà ahir a Diari de Balears que «el nostre partit propugna que el trànsit pel túnel de Sóller sigui de franc. És un autèntic cas de discriminació que totes les carreteres de les Illes siguin gratuïtes, mentre que per accedir a una part important i molt visitada de Mallorca com és la vall de Sóller sigui obligat pagar. Però, sobretot, és un greuge per als sollerics que una comunicació ràpida i còmoda amb la resta de l'Illa els suposi un cost considerable». Triay explica que «les vies per aconseguir la gratuïtat del túnel serien dues: per una banda, la recuperació de la concessió i, per l'altra, que el Govern balear assumeixi el que paguen els ciutadans. En ambdós casos, es poden aplicar les vies legals i adients o la negociació directa amb la concessionària. Cal recordar que l'Administració pot rescatar qualsevol de les seves concessions».

Crítiques des de la Vall a FCC Els veïns de Sóller i Fornalutx han criticat durament els requisits que exigeix Fomento de Construcciones y Contratas a l'hora d'aplicar les tarifes reduïdes del túnel per als residents a la Vall. Concretament, l'Ajuntament de Sóller s'ha dirigit a la Conselleria de Foment perquè exigeixi a la concessionària que simplifiqui la paperassa. FCC, fins i tot, demanava als usuaris la presentació de targetes mèdiques per justificar la residència.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris