algo de nubes
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
21°

Balears pagarà 2.355 milions pel cost de compensació a les elèctriques

Els ciutadans de les Illes Balears «pagaran el proper any 2.355 milions de pessetes de la seva butxaca per la compensació del Govern a les companyies elèctriques», lamentà ahir el senador socialista per a l'Arxipèlag Antoni Garcias.

El membre del PSOE incidí en el fet que això suposa que «pagaran un 4'5 per cent més de la seva tarifa per compensar les empreses dels costs de la transició a la competència» que ha disposat el Govern de l'Estat per al sector.

Garcias asseverà que la instroducció de directrius com les assenyalades en el ple del Senat i per la via de les esmenes suposa el frau de la llei. Per argumentar la seva acusació, recordà que la Constitució limita al Govern la capacitat de presentació de la Llei de pressuposts, a la vegada que evocà la doctrina jurídica i la jurisprudència en aquest sentit, que determina que «només són indemnitzables les privacions de drets certs, efectius i actuals, però no eventuals o futurs».

«Sense saber ni tan sols si existirà o no competència en el sector elèctric "incidí el senador en aquest sentit", ni quins costs pot tenir per a les empreses, obliga els usuaris a lliurar a les companyies un bilió de pessetes».

Tot plegat, criticà Garcias, s'emmarca en la que considera que és la filosofia del Govern de l'Estat liderat pel Partit Popular.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris