algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
16°

La llei de costes declara de domini públic els terrenys de la salinera

La propietat amenaça dur la nova delimitació al Tribunal Constitucional

La delimitació de la futura llei de costes preveu declarar de domini públic els terrenys de l'empresa salinera de Campos, Salines Llevant SA.

D'aquesta manera, de les 150 hectàrees d'aquesta explotació, unes 140 passaran a ser de propietat pública i, a canvi, s'oferirà a la propietària una concessió per trenta anys que podrà ser prorrogada.

Davant aquesta situació, el gerent de l'empresa, Jaume Pujol, explicà que «nosaltres no ens quedarem impassibles i recorrirem si és necessari fins al Tribunal Constitucional. Pagàrem un preu per aquests terrenys fa 60 anys i tenim ben registrada la propietat, ara un canvi de normativa no ens la pot llevar així com així», explicà Pujol.

Des de la Demarcació provincial de costes, Carles Garau, corroborà que la nova llei així ho preveia quan es tregué a exposició pública ara fa uns quatre anys. El cap de la Demarcació també explicà que «actualment la llei es troba pendent que els tècnis estudiïn les al·legacions presentades i incloguin les pertinents modificacions».

El fet és que la nova llei afecta en el mateix sentit totes les salineres d'arreu de l'Estat. Motiu que dificulta que l'al·legació presentada per Salines Llevant SA sigui aceptada.

L'única de Mallorca  

Aquesta salinera és la que proveeix en major grau l'Illa. Les 8.000 tones que produeix no són suficients i per això s'havien previst noves inversions, avui aturades per por que la delimitació vagi endavant.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris