muy nuboso
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
18°

La neu arribà amb força a la Serra i féu més autèntic i entranyable el Nadal

Les temperatures experimenten un clar descens amb la persistència de vent del nord

La serra de Tramuntana és coberta de neu. Les festes de Nadal han arribat a les Balears amb el fred com a protagonista, mentre el descens de les temperatures es va acusant per la persistència de vents dels nord.

La progressió queda prou clara en les dades que ha anat oferint l'Institut Meteorològic en els darrers dies. Dijous la temperatura màxima a les Illes Balears va ser de 14'5 graus, mentre que ahir a les tres de l'horabaixa el termòmetre ja no superava la retxeta dels 9 graus.

La fredor en l'ambient s'havia imposat després d'una nit i una matinada en la qual foren freqüents les precipitacions en forma de neu a partir dels mil metres i en forma d'aigua en molts altres punts. A Lluc, per exemple, va ploure 15 litres per metre quadrat i 25 litres a Sóller. La temperatura mínima en aquella jornada va quedar fixada en els 3'5 graus.

El mercuri, però, ahir reflectia que la davallada encara no havia arribat al seu punt màxim. Quan eren les sis de l'horabaixa, ens informaven que la mínima registrada a l'aeroport de Son Sant Joan era de 3'4 graus, mentre que a Lluc superava els 2'5.

El Centre Meteorològic anunciava que la cota de neu descendia fins el 900 metres i esperaven per avui que el dia començas amb unes serralades encara més emblanquinades.

Els extrems

En apropar-se el termòmetre als zero grau a Mallorca tot d'una ens posam devora la foganya. En altres indrets hi estan més avesats i s'ho miren amb més quotidianitat. Com exemples més explícits en el conjunt estatal n'esmentarem un parell. A Zamora, a Salamanca o a Àvila han estat celebrant el Nadal amb temperatures de fins a cinc graus per sota zero. Perpo és a Almeria on la cosa va de bon de veres: la mínima d'ahir va ser de menys 16, inferior a la de, per exemple, Montreal, on es mouen entre els 10 i els 13 graus sota zero, i a la d'Oslo, on varien entre els 0 i els menys 2. Manila li posa el toc de color, tenen temperatures d'entre 24 i 33 graus.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris