algo de nubes
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
23°

El PSOE proposa a Madrid mesures per equiparar català i castellà

Els socialistes demanen un pla d'acció a dur terme en sis mesos

El grup parlamentari socialista al Congrés dels Diputats ha presentat una proposició no de llei perquè totes les llengües oficials de l'Estat diferents de l'espanyol siguin emprades en els documents nacionals d'identitat, a les institucions i símbols col·lectius i en l'ensenyament de les comunitats que no les tenen com a idioma propi.

La proposició no de llei, signada entre d'altres per la diputada per les Balears Teresa Riera, insta el Govern Aznar perquè dugui a terme accions en aquest sentit en un termini de sis mesos.

Els socialistes demanen que les llengües oficials rebin un tractament igual en el DNI, el passaport, el permís de conduir, el Llibre de Família i en el document del NIF.

Altres mesures exigides pel PSOE són la impressió dels segells en tots els idiomes oficials així com el seu ús en els documents i intervencions del Senat, ja que, com a cambra de representació territorial ha de ser representativa del seu caràcter plurilingüe i «plurinacional».

Els diputats signants de la proposició no de llei també demanen que es capaciti els organismes i les empreses estatals de serveis, perquè estiguin en condicions de prestar-los en qualsevol de les llengües que siguin oficials en cada un dels territoris en què desenvolupen la seva activitat; que en les comunitats autònomes sense llengua pròpia, aquests idiomes esdevenguin llengua moderna optativa en l'ensenyament reglat.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris