algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
22°

El Govern prohibeix la pesca del jonquillo sense avisar els pescadors

Fa un mes es denegà la petició de la confraria alcudienca d'aplicar una veda

El Govern balear ha prohibit la pesca del jonquillo a l'interior de la badia d'Alcúdia, sense avisar els pescadors.
La Conselleria d'Agricultura, Comerç i Indústria va fer pública ahir l'ordre de veda que afectarà durant dos anys les aigües interiors compreses entre el cap del Pinar i el de Farrutx. Mentre duri la veda, que també afectarà altres espècies com el cabotí i el cabot de vidre, està previst que es duguin a terme estudis per avaluar en quin estat es troben aquestes espècies i veure els efectes d'aquesta mesura proteccionista. La Conselleria ha indicat que si els estudis ho aconsellen la veda es podria aixecar abans dels dos anys.

Des de la confraria de pescadors d'Alcúdia, el president, Pep Rabassa, va informar que no havien rebut cap notificació en aquest sentit. Tant és així que ahir mateix hi havia preparades vuit barques per sortir a la mar a pescar jonquillo, ja que la temporada es va obrir dia 15. Fins ara, emperò, el mal temps ha provocat que encara no s'hagi encetat a la pràctica.

Segons va explicar Rabassa, els pescadors alcudiencs fa anys que reclamen aquesta mesura proteccionista ja que el banc de jonquillo de la badia, el més important de Mallorca, pateix una sobreexplotació que ha fet perillar la continuïtat de l'espècie. Amb tot, la resposta del Govern sempre havia estat negativa. Fins i tot dia 20 de novembre varen rebre una carta del director general de Pesca, Jaume Darder, en la qual, tot i que no es descarta establir una veda, curiosament es considera més prudent esperar a tenir els resultats d'un estudi de les poblacions d'aquesta espècie que s'havia de començar a partir del gener.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris