algo de nubes
  • Màx: 22°
  • Mín: 15°
19°

L'STEI diu que el pressupost educatiu del Govern és 10.000 milions insuficient

Reconeixen un augment respecte de l'any passat, però no arriba a la mitjana estatal

El sindicat educatiu STEI, tot i reconèixer l'increment de la partida dedicada a l'Educació no universitària en els pressuposts generals de la CAIB per a l'any 99, va denunciar ahir que el Govern balear destina a Educació un percentatge del Producte Interior Brut (PIB) inferior en més del 50% al de la mitjana estatal. És a dir, mentre que a la resta del país es dedica un 4'57% del PIB a l'Educació, el Govern només hi destina un 2'2% dels 2'3 bilions del PIB balear.

Els pressuposts d'Educació no universitària de l'any que ve preveuen 46.260 milions de pessetes, la qual cosa suposa un increment d'uns 5.300 milions respecte de l'anterior exercici. Però aquesta quantitat està encara molt enfora dels 56.000 milions necessaris, segons un estudi de l'STEI, per poder garantir un sistema educatiu de qualitat i una correcta i ben dotada aplicació de la LOGSE, que implica noves construccions de Secundària, reforma de la xarxa de centres existents, increment de plantilla, nous equipaments, etc.

Però la denúncia de l'STEI encara va més enllà, econòmicament parlant, ja que el sindicat reivindica les mateixes inversions que altres comunitats autònomes realitzen en els seus respectius sectors educatius, la qual cosa significaria una partida molt superior a l'actual. Concretament, si el Govern dedicàs el 4'57% del PIB a l'Educació, que és la mitjana estatal, el pressupost seria de 95.000 milions de pessetes.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris