cielo claro
  • Màx: 21°
  • Mín: 14°
15°

El PP no vol que Matas es pronunciï en el Parlament sobre el cas Túnel

EU exhibí una pancarta i cartells de «corruptes, no» en reclam de la dimissió de Cañellas

El grup parlamentari popular farà servir avui la seva majoria a la cambra balear per avortar la petició de l'oposició que el president del Govern, Jaume Matas, comparegui per pronunciar-se sobre la sentència del Tribunal Suprem en el cas Túnel de Sóller.

La portaveu del PP, Maria Salom, avançà ahir que el seu grup rebutjarà avui dematí a la Junta de Portaveus aquesta iniciativa de PSIB-PSOE, PSM, UM, EU i Els Verds, ja que consideren que n'hi ha prou amb la valoració realitzada pel portaveu de l'Executiu, Manel Ferrer, la setmana passada quan es va fer pública la sentència d'absolució de l'expresident Cañellas, però en què es declara provat un delicte de suborn, encara que prescrit. Salom afegí que les sentències s'han d'acatar i no discutir i considerà que en el Parlament hi ha «temes més seriosos».

Així mateix, ahir es produïren actes de protesta tant a l'exterior com a l'interior de la cambra. Abans de l'inici del ple sobre els pressuposts, diputats i militants d'Esquerra Unida exhibiren una pancarta amb el lema «Corruptes, no», en protesta per l'escó parlamentari que continua ocupant Cañellas.

A l'inici de la sessió, el president del Parlament, Joan Huguet, demanà als diputats d'EU que retirassin els cartells en què apareixia la mateixa al·lusió a Cañellas. Davant el silenci i immutabilitat dels diputats d'EU, Huguet reclamà la presència de l'uixer per retirar-los. Des d'EU es manifestà que Huguet el que hauria d'haver fet és convidar Cañellas a sortir de la cambra, ja que la sentència del Suprem el qualifica de delinqüent.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris