nubes dispersas
  • Màx: 22°
  • Mín: 18°
15°

Rami bateja el 98 com el millor any econòmic de la història balear recent

El creixement del PIB i la baixada de l'atur confirmen les paraules del conseller

El conseller d'Economia i Hisenda del Govern balear, Antoni Rami, confirmà ahir que el 1998 ha estat el millor any de les tres darreres dècades a les Balears, amb un creixement econòmic espectacular. L'increment del Producte Interior Brut (PIB), que arribà al 5'8 per cent, i l'augment del 7 per cent experimentat en l'ocupació demostren el sanejament de les arques de la Comunitat Autònoma.

El responsable de l'economia balear, que anuncià un creixement del 4'6 per cent per a l'any que ve, es mostrà exultant i no dubtà a afirmar que «ens trobam en una època daurada que no es repetia des de feia més de trenta anys». Rami insistí que les bones dades macroeconòmiques han afectat tots els sectors així com el conjunt de les Illes.

D'aquesta manera, el PIB arribarà enguany als 2'4 bilions de pessetes, la major part dels quals correspon al sector serveis, amb més de dos bilions o, el que és el mateix, el 81'4 per cent del total.

La construcció, amb 165.227 milions, suposa el 7'6 per cent. La indústria, arribà a produir un total de 201.570 milions, xifra que representa el 9'2 per cent, mentre que el sector primari, amb 34.707 milions, suposa només un 1'8 per cent.

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.

Comenta

* Camps obligatoris