cielo claro
  • Màx: 24°
  • Mín: 16°
16°

Una promotora és obligada a reconstruir les cases del Guix

L'immoble s'enfonsà quan s'iniciaren unes obres per fer un agroturisme

La Comissió de Patrimoni del Consell Insular de Mallorca ha obligat la promotora Residencial Escorca S.L. a reconstruir pedra per pedra les cases del Guix, en el terme municipal d'Escorca.

Fou a final de gener quan aquesta promotora inicià les obres de conversió de les cases de la possessió del Guix, molt conegudes entre els pelegrins per estar situades devora el camí vell de Lluc, en un establiment d'agroturisme. Començats els treballs, l'immoble, que data originàriament del segle XVIII, s'enfonsà sense quedar gairebé res dret.

Patrimoni actuà immediatament perquè el funcionament del nou casal d'agroturisme estava condicionat al respecte de les façanes i dels elements arquitectònics tradicionals i només se'n permetia una redistribució interior. Residencial Escorca S.L. explicà aleshores que l'enfonsament es degué al mal estat de l'edifici. De tota manera, Patrimoni obrí un expedient sancionador que encara no està resolt. No obstant això, la comissió ha permès que l'establiment d'agroturisme funcioni, sempre que la promotora reconstrueixi les cases tal com eren i aprofitant els enderrocs. De fet, operaris de l'empresa han fet una prova de reconstrucció que ha satisfet els tècnics de Patrimoni.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris