algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 15°
18°

Més de vint cetacis s'han trobat morts a les platges i costes de l'arxipèlag

L'espècie més afectada és el dofí mular a causa de l'acció dels pescadors

Un total de 21 cetacis s'han trobat morts enguany a les costes de les Balears, 18 d'ells en aigües de Mallorca. Així ho revela un estudi de la Conselleria de Medi Ambient i Marineland.

La conclusió més important de l'estudi és que l'espècie més afectada és el dofí mular a causa d'activitats humanes: xarxes a la deriva, pesca accidental i agressions dels pescadors perquè l'animal ataca els peixos capturats a la xarxa.

«La mortalitat que pateix entorn de les nostres illes, per efecte de la persecució directa, amenaça de manera greu la supervivència de les seves poblacions si la taxa de mortalitat que ha patit aquesta espècie enguany es mantingués, la població de dofí s'extingiria a les nostres aigües», s'adverteix a l'informe.

Espècies  

Enguany s'han encallat almenys nou dofins mulars, (Tursiops truncatus); quatre dofins retxats, (Stenella coerulealba); dos dofins de Cuvier (Grampus griseus) i un cap d'lla (Globicephala melaena). A més, s'hi han d'afegir cinc exemplars més d'espècies indeterminades per l'avançat estat de descomposició o haver-se'n trobat sols fragments no classificables.

Els exemplars s'han trobat al Port de Pollença, la platja de Mal Pas, l'Aucanada, Son Serra de Marina, cala Mitjana (Artà), ses Salines Noves, (Mercadal) cala Mandia, (Manacor), platja des Caragol, (Santanyí), Port de Palma, cala Blava, Can Picafort, sa Ràpita, Portopí, s'Algar, Portocolom, canal de Cabrera, Port d'Andratx, cala Vinyes, (Calvià). La zona on s'han trobat més encallaments ha estat el Port de Pollença amb tres casos: un dofí retxat, un dofí de Cuvier i un cap d'olla.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris