muy nuboso
  • Màx: 23°
  • Mín: 15°
16°

El Govern no pagarà els negocis perduts amb la protecció del sòl urbanitzable

Així evitarà que s'especuli amb les desclassificacions que inclouran les DOT

El cost de l'aplicació de les directrius d'ordenació del territori (DOT) no es veurà sobrecarregat amb indemnitzacions que contemplin el lucre cessant.

Els pagaments als propietaris de terrenys desclassificats es faran d'acord amb els criteris judicials més recents, és a dir, segons la sentència del Tribunal Suprem relativa a es Trenc. En aquell cas es va establir que només s'han d'imdennitzar els promotors amb les despeses realitzades, però no amb l'expectativa de benefici "el cèlebre lucre cessant" que s'havia format el promotor.

De moment, però, encara que la redacció de la llei estigui ja molt avançada, no es poden quantificar amb exactitud les despeses derivades de les DOT i la raó es troba en la mateixa natura del text.

Els vint-i-cinc tècnics responsables de la seva elaboració, les han concebudes com un sistema, en el qual la matisació d'una de les parts implica la reedificació i reavaluació de tot l'edifici del text legal. És aquesta cohesió interna de l'articulat el que fa impossible o molt arriscat intentar aventurar la despesa total que es derivarà de l'aplicació.

Per a cada criteri de les DOT, un matemàtic ha dissenyat una complexa fórmula polinòmica que en permet calcular el cost. Però en estar cada criteri afectat per qualsevol modificació del complex sistema dins el qual s'insereix, la més lleugera matisació altera l'avaluació de la despesa global.

Com va avançar divendres el portaveu del Govern balear, Manuel Ferrer, a partir de dimarts que ve i fins a final de gener del 1999, l'Executiu dedicarà una sèrie de sessions extraordinàries per fer el darrers retocs a les directrius abans de remetre-les al Parlament per a la seva aprovació definitiva.

COMENTARIS

De momento no hay comentarios.

Comenta

* Camps obligatoris